پنجشنبه ۱۴ فروردین ۰۴

آیا رئیس جمهور می‌تواند از ابلاغ قانون عفاف و حجاب خودداری کند؟

۸ بازديد

به گزارش وکلاپرس، دهم آذرماه، متن کامل قانون عفاف و حجاب در رسانه‌ها منتشر شد. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در جریان نشست خبری اخیر خود اعلام کرد که این قانون در تاریخ بیست و سوم آذرماه سال جاری ابلاغ می‌شود.

اگرچه تاریخ ابلاغ قانون از سوی مجلس شورای اسلامی مشخص شده است، اما برخی این پرسش را مطرح می‌کنند که آیا رئیس جمهور می تواند از امضا و ابلاغ آن خودداری کند.

نگاهی به مراجل وضع قانون

وضع قانون، مشتمل بر سه مرحله تصویب، امضای قانون و انتشار آن است؛ پس از سپری شدن این سه مرحله، قانون به صورت قاعده حقوقی درآمده و برای همگان قابل احترام می‌باشد.

به موجب اصل ۱۲۳ قانون اساسی: «رئیس‌جمهور موظف است مصوبات مجلس یا نتیجه همه‌پرسی را پس از طی مراحل قانونی و ابلاغ به وی امضاء کند و برای اجرا در اختیار مسئولان بگذارد»،

استنباط کلی از کلمه «موظف» در اصل ۱۲۳ قانون اساسی این است که رئیس جمهور تکلیف به ابلاغ و اجرای مصوبات مجلس شورای اسلامی دارد. این تکلیف در مورد امضاء عهدنامه ها، مقاوله نامه ها، موافقت نامه ها و قراردادهای دولت ایران با سایر دولتها نیز تسری دارد و رئیس جمهور از امضاء مصوبات خودداری نماید و الزاماً بایستی این اقدام صورت گیرد. برخی حقوقدانان بیان داشته اند که اجبار رئیس جمهور در امضاء قانون مشروط بر این است که تشریفات قانون اساسی در تصویب قانون رعایت شده باشد. بدیهی است این موضوع مستتر در موضوع است و استثناء آن بدیهی است. در صورت خود داری رئیس جمهور از ابلاغ مصوبات مجلس، رئیس مجلس دستور ابلاغ آن را صادر می نماید. در این صورت قانون پانزده روز پس از انتشار لازم الاجرا است و قوه مجریه مکلف به اجرای آن می باشد.

جهت مطالعه کامل مطلب آیا رئیس جمهور می‌تواند از ابلاغ قانون عفاف و حجاب خودداری کند؟ کلیک کنید

 

 

ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری

۷ بازديد

ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری

درخواست اعاده دادرسی در مورد احکام محکومیت قطعی دادگاه‌ها اعم از آنکه حکم مذکور به اجراء گذاشته شده یا نشده باشد در موارد زیر پذیرفته می‌شود:

الف- کسی به اتهام قتل شخصی محکوم شود و سپس زنده بودن وی محرز گردد.

ب- چند نفر به اتهام ارتکاب جرمی محکوم شوند و ارتکاب آن جرم به گونه ای باشد که نتوان بیش از یک مرتکب برای آن قائل شد.

پ - شخصی به علت انتساب جرمی محکوم شود و فرد دیگری نیز به موجب حکمی از مرجع قضائی به علت انتساب همان جرم محکوم شده باشد، به طوری که از تعارض و تضاد مفاد دو حکم، بی گناهی یکی از آنان احراز گردد.

ت- درباره شخصی به اتهام واحد، احکام متفاوتی صادر شود.

ث- در دادگاه صالح ثابت شود که اسناد جعلی یا شهادت خلاف واقع گواهان، مبنای حکم بوده است.

ج - پس از صدور حکم قطعی، واقعه جدیدی حادث و یا ظاهر یا ادله جدیدی ارائه شود که موجب اثبات بی گناهی محکوم علیه یا عدم تقصیر وی باشد.

چ- عمل ارتکابی جرم نباشد و یا مجازات مورد حکم بیش از مجازات مقرر قانونی باشد.

برای مطالعه سایر قوانین به پایگاه خبری اختبار مراجعه کنید

سایر مطالب:

 

ماده 2 قانون مدنی

۷ بازديد

ماده 2 قانون مدنی

قوانین 15 روز پس از انتشار در سراسر کشور لازم الاجراء است مگر آن که در خود قانون، ترتیب خاصی برای موقع اجرا مقرر شده باشد.

سایر مطالب:


 

پخش سریال «با سال تماس بگیر» از شبکه تماشا

۹ بازديد

  سریال «با سال تماس بگیر» درباره‌ سال گودمن، وکیلی جاه‌طلب است که مسیر فساد و تباهی را در پیش می‌گیرد.

 

به گزارش وکلاپرس، سریال «با سال تماس بگیر» Better Call Saul، یک اثر درام، جنایی آمریکایی است که در سال ۲۰۰۸ از شبکه سونی پخش شده است.

داستان سریال «با سال تماس بگیر» به عنوان یک اِسپین آف برای سریال معروف «بریکینگ بد» قلمداد می‌شود و درباره‌ سال گودمن، وکیلی جاه‌طلب است که مسیر فساد و تباهی را در پیش می‌گیرد. او یک وکیل دادگستری است که با سختی‌ها و دشواری‌های زیادی در اداره‌ کردن محل کار کوچکش در آلبوکِرکی، نیومکزیکو مواجه می‌شود.

سریال با سال تماس بگیر به صورت اورجینال در شش فصل و ۶۳ قسمت ساخته شده است.

 

ماده 574 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)

۱۱ بازديد

به گزارش پایگاه خبری اختبار:

ماده 574 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)

اگر مسئولین و مامورین بازداشتگاه‌ها و ندامتگاه‌ها از ارائه دادن یا تسلیم کردن زندانی به مقامات صالح قضائی یا از ارائه دادن دفاتر خود ‌به اشخاص مزبور امتناع کنند یا از رسانیدن تظلمات محبوسین به مقامات صالح ممانعت یا خودداری نمایند مشمول ماده قبل خواهند بود مگر این که ‌ثابت نمایند که به موجب امر کتبی رسمی از طرف رئیس مستقیم خود مامور به آن بوده‌اند که در این صورت مجازات مزبور درباره آمر مقرر خواهد شد.

سایر مطالب: